Malzemeler:
- 1 kg kabak
- 1 buçuk sb şeker (ben tatlı sevdiğim için 2 sb koydum)
- dövülmüş ceviz
- isteğe göre susam, hindistan cevizi
Yapılışı:
- Önce kabakları yıkayın ve küçük parçalara doğrayın.
- Kabakları bir tencereye koyarak üzerine şekeri ekleyin ve en az 3-4 saat bekletin.
- Kabaklar bu arada sulanacağı için hiç su eklemeden ocağa alıp 20 dakika pişirin.
- Sonra bir Borcam'a veya fırın tepsisine dökün ve fırında 200 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Son olarak üzerine dövülmüş ceviz, susam veya hindistan cevizi serpin.
Afiyet olsun!
Pişirirken. |
Borcam'a döktükten sonra. |
Son hali... |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder